В Україні наступного року планують переглянути розміри мінімальної та максимальної пенсій, при цьому деяким категоріям українців очікується підвищення на 2,6 тисяч гривень. Ось як можуть змінитися пенсійні виплати у 2024 році, повідомляє «novyny.live».

Міністерство фінансів ініціювало розробку проекту державного бюджету на 2024 рік, цим завданням також займаються аналогічні фінансові підрозділи місцевих органів влади по всій країні. При розрахунку державного бюджету враховуються різні макроекономічні показники, а Міністерство фінансів. Ці показники Мінфін уже надав різним відомствам.

Очікується, що до проекту бюджету на наступний рік буде внесено такі зміни до пенсійних виплат:

Мінімальна пенсія у 2024 році буде підвищена на 268 гривень (12,8%), склавши загалом 2,36 тисячі гривень.

Деньги Фото: YouTube

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

Мінімальну заробітну плату також буде збільшено на 1,2 тисячі гривень (19,4%). Зокрема, у січні вона становитиме 7,1 тисяч гривень, у липні – 8 тисяч гривень, у січні 2025 року – 8,37 тисяч гривень, у січні 2026 року – 8,95 тисяч гривень.

Максимальна пенсія збільшиться більш ніж на 2,6 тисяч гривень та становитиме 23,61 тисяч гривень.

Експерти заклали прогноз, згідно з яким ціни можуть зрости на 52,2%. Отже, щоб збільшення пенсійних виплат компенсувало зростання цін, виплати мають становити щонайменше 2,94 тисячі гривень.

2023 року через продовження війни мінімальну зарплату в Україні «заморожено» на колишньому рівні 6,7 тисячі гривень. Пропоновані зміни відображають зусилля уряду щодо адаптації пенсійних виплат до економічних умов та забезпечення розумного рівня життя громадян України.