Україна стикається з війною, що триває, і фінансова допомога, яку вона отримує від своїх союзників, а також підтримка українських біженців за кордоном, демонструє ознаки скорочення. Польща, яка була ключовим пунктом призначення для українських біженців, суттєво скоротила фінансову допомогу біженцям.

Цю новину надали на сайті «one»

З початку повномасштабної війни мільйони українців перетнули українсько-польський кордон, а в Польщі проживає майже 1 мільйон українських біженців. Польща спочатку тепло вітала українських громадян, надавши їм тимчасовий притулок, фінансову допомогу, соціальні послуги та сприятливі умови працевлаштування. Польща також надала фінансову підтримку Україні у її протистоянні із ворогом. Проте країна скорочує обсяг пропонованої допомоги.

Переселенці, біженці

Представник Польської гуманітарної діяльності Хелена Краєвська повідомила про значне скорочення витрат на допомогу українським біженцям, і ця тенденція до зниження витрат зберігається вже кілька кварталів. Польський центр міжнародної допомоги також скоротив свої витрати для українців на 72%, порівняно з 2022 роком. Це скорочення означає, що багато програм допомоги біженцям було скорочено або припинено.

Популярні статті зараз

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

Показати ще

Невеликі міста, які надавали допомогу біженцям, зіткнулися з ще більшими скороченнями. Місцеві гуманітарні організації у цих районах скоротили обсяг допомоги на 80-90%. Така ситуація багато в чому пояснюється втратою джерела фінансування, оскільки ці організації діяли за рахунок міжнародних доходів, а деякі з їх проектів були закриті.

українські біженці

Крім Польщі, понад 1 мільйон українських біженців шукали притулок у Німеччині. Однак нещодавні повідомлення вказують на те, що влада Німеччини планує значно скоротити витрати на прийом та інтеграцію біженців у 2024 році. Змінна фінансова ситуація викликає занепокоєння щодо підтримки українських біженців і проблем, з якими вони можуть зіткнутися.

Нагадаємо, аномальний жовтень: погода в Україні вразить буквально кожного

Раніше «Акценти» повідомляли, це вже перебір: життєво важливий продукт в Україні перетворюється на розкіш.

Як повідомляли «Акценти», пенсії стануть набагато меншими: Пенсійний фонд вразив українців