В Україні пенсійні виплати можуть призупинити, якщо пенсіонер не користується своїм банківським рахунком понад шість місяців. Щоб уникнути такої ситуації, пенсіонерам слід здійснювати хоча б одну транзакцію своєю пенсійною карткою кожні шість місяців. Ця транзакція може містити оплату рахунків за комунальні послуги, поповнення рахунку або здійснення будь-якої покупки в магазині.

Про це пише «gsminfo»

Якщо пенсійні виплати будуть припинені, пенсіонери зможуть легко відновити пенсійні виплати та отримати брак коштів. Для цього їм необхідно особисто завітати до Пенсійного фонду України для підтвердження особистості.

Після підтвердження особи пенсійні виплати продовжаться у звичайному режимі. Дар'я Марчак, заступник голови Мінсоцполітики, пояснила, що Пенсійний фонд ухвалить рішення про відновлення виплат протягом 10 днів з дня звернення.

Є ще кілька причин, через які в Україні можуть припинити виплати пенсій:

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Показати ще

Смерть пенсіонера.

Надання неправдивих відомостей про стаж та заробітну плату.

Тривале проживання там. Однак можуть застосовуватись винятки, якщо між Україною та країною проживання пенсіонера є угода про виплату пенсій.

Варто зазначити, що національний поштовий оператор «Укрпошта» нещодавно оголосив, що переказує пенсії та соціальні виплати українським біженцям за кордон. Спочатку проект охоплюватиме українських пенсіонерів, які проживають у Польщі, а потім буде поширений на інші країни, куди українці були змушені переїхати через конфлікт, що триває.

Крім того, 2024 року в Україні проведуть масштабну індексацію пенсійних виплат, запровадивши спеціальні пенсійні бали, щоб зробити пенсійні виплати справедливішими.

Нагадаємо, соцдопомога та фінансова підтримка: ВПО та інших українців чекають хороші виплати з жовтня

Раніше «Акценти» повідомляли, що пенсії підвищать усім! Кожен пенсіонер стане багатшим. Названо розміри та дати

Як повідомляли «Акценти», дуже приємний бонус: українцям роздадуть непогані гроші на честь великої події