В Україні було досягнуто важливої ​​правової віхи: суд ухвалив перше в історії рішення про присудження винагороди викривачеві. Інформатор отримає понад 10 мільйонів гривень (близько $377 тисяч), повідомляє Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК).

Цю новину оприлюднили на сайті «stolica»

Це історичне рішення було ухвалено після того, як перша інстанція Вищого антикорупційного суду схвалила угоду про визнання вини між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та колишнім першим заступником голови Київської податкової служби. У рішенні суду передбачено компенсацію викривачеві у розмірі 13 299 950 гривень.

Важливо зазначити, що цей вирок можна ще оскаржити в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду протягом 30 днів з дня його оголошення.

Влада вважає цю подію значним кроком уперед у розвитку культури викривачів в Україні. Очікується, що це досягнення спонукає більше людей заявити про себе та повідомити випадки корупції, свідками яких вони могли стати.

Популярні статті зараз

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Показати ще

Такий розвиток подій відповідає законодавству, ухваленому у 2020 році, яке гарантує права інформаторів на отримання винагороди за повідомлення про корупцію. Це також захищає інформаторів від юридичних наслідків, якщо повідомлена інформація зрештою виявиться хибною. Крім того, у вересні НАЗК запустив Єдиний портал для повідомлень про порушення, пропонуючи українцям платформу для повідомлення про випадки корупції, включаючи можливість анонімного повідомлення.

Нагадаємо, "морж-герой", побачивши росіян, атакував їхній човен: не дав і шансу зійти на берег

Раніше «Акценти» повідомляли, соцдопомога та фінансова підтримка: ВПО та інших українців чекають на хороші виплати з жовтня

Як повідомляли «Акценти», пенсії підвищать усім! Кожен пенсіонер стане багатшим. Названо розміри та дати