В Україні ціни на яйця зазнають коливань. Після періоду стабільності ціни на яйця знову почали зростати. Ці коливання пояснюються сезонними чинниками: вартість яєць на ринках та супермаркетах останнім часом знизилася. Проте, за останній місяць ціна на яйця зросла на п'ять гривень за десять яєць, повідомляє портал Мінфіну.

Про це повідомляє «today»

Один із відомих брендів яєць «Квочка» зараз продається за середньою ціною 50,99 грн за дюжину. У серпні мінімальна ціна десятка яєць цього виробника складала 45,82 грн. Яйця торгової марки "Ясенсвіт" також значно подорожчали. Минулого місяця вони були в наявності по 46,34 грн. за десяток, але у вересні ціна зросла до 51,83 грн. У торговій мережі "Варус" мінімальна вартість десятка яєць становить 50,90 грн.

Фінансово-економічний оглядач Богдан Слуцький прогнозує, що ціни на яйця до кінця 2023 року будуть коливатися від мінімум 52 гривень за дюжину до максимум 80 гривень. Він вважає, що вартість яєць не перевищить ціни того ж періоду 2022 року.

Яйца. Фото: скриншот YouTube.

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Показати ще

"На овочеву групу точно за жовтень буде підвищення. За яйцями теж", - зазначив аналітик.

Член економічного дискусійного клубу Олег Пєндзін прогнозує традиційне осіннє підвищення цін на яйця та інші продукти в Україні. Він припускає, що ціни на яйця, швидше за все, зростуть через похолодання та скорочення пропозиції на ринку у поєднанні зі стабільним попитом. Якщо не виникне широкомасштабних проблем із електропостачанням, очікується, що ціни зростатимуть помірними темпами без різких стрибків.

Нагадаємо, соцдопомога та фінансова підтримка: ВПО та інших українців чекають хороші виплати з жовтня

Раніше «Акценти» повідомляли, що пенсії підвищать усім! Кожен пенсіонер стане багатшим. Названо розміри та дати

Як повідомляли «Акценти», дуже приємний бонус: українцям роздадуть непогані гроші на честь великої події