Бюджет уряду України на 2024 рік включає плани щодо перегляду пенсій пенсіонерам країни у три етапи. З 1 січня громадянам України, які досягли 65-річного віку, буде збільшено пенсійні виплати. Цей перерахунок пов'язаний із підвищенням мінімальної заробітної плати, орієнтованої на осіб із суттєвим стажем роботи, особливо чоловіків зі стажем роботи не менше 35 років та жінок зі стажем 30 років та більше. Їхні пенсії встановлено у розмірі 40 відсотків мінімальної заробітної плати.

Цю інформацію оприлюднили на порталі новин «ФАКТИ»

З 1 січня мінімальну заробітну плату встановлюють у розмірі 7100 гривень, а це означає, що пенсії 65-річних пенсіонерів не повинні опускатися нижче за 2840 гривень. Крім того, законопроектом також передбачено підвищення мінімальної пенсії до 2361 гривні, що на 268 гривень більше за рівень 2023 року, який зараз становить 2093 гривні. Відтак більшість пенсіонерів стануть свідками збільшення своїх пенсійних виплат.

Крім того, чергове пенсійне коригування для 65-річних заплановане на 1 квітня і збігатиметься з підвищенням мінімальної заробітної плати до 8 тисяч гривень. В результаті ці пенсіонери отримають щонайменше 3200 гривень, що забезпечить підвищення фінансової безпеки пенсіонерів в Україні.

Нагадаємо, "морж-герой", побачивши росіян, атакував їхній човен: не дав і шансу зійти на берег

Популярні статті зараз

Зловмисники спаплюжили катер інспекторів Держекоінспекції: згоріли двигун та обладнання

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Показати ще

Раніше «Акценти» повідомляли, соцдопомога та фінансова підтримка: ВПО та інших українців чекають на хороші виплати з жовтня

Як повідомляли «Акценти», пенсії підвищать усім! Кожен пенсіонер стане багатшим. Названо розміри та дати