Українська пенсійна система зазнає змін, і на розмір пенсії, яку можна отримати, впливають різні фактори, такі як внески, дохід та стаж роботи. Згідно із статтею в OBOZREVATEL, українець, який відраховує внески із середньої зарплати, може розраховувати на пенсію у розмірі близько 29% від звичайного доходу, який на даний момент становить близько 4,5 тис. грн. Проте ті, хто офіційно отримує лише мінімальну заробітну плату, матимуть пенсію у розмірі близько 2093 гривень.

Для отримання пенсії у розмірі 10 000 гривень офіційна зарплата громадянина має становити 33 300 гривень, оскільки саме із цього доходу розраховуються внески.

У статті також наголошується, що не всі в Україні зможуть вийти на пенсію у стандартному пенсійному віці. Вимоги до виходу на пенсію збільшуються з кожним роком, і до 2028 року буде потрібно 35 років стажу. В даний час люди можуть вийти на пенсію у різному віці залежно від стажу роботи: 60 років при стажі 30 років, 63 роки при стажі від 20 до 30 років та 65 років при стажі від 15 до 20 років.

Пенсионерки, фото:скриншот You Tube
Пенсионерки, фото:скриншот You Tube

Щорічне підвищення вимог до пенсійного віку було покликане стимулювати формальну зайнятість та забезпечити стійкість пенсійної системи. Однак такі фактори, як пандемія COVID-19 і конфлікт, що продовжується, призвели до того, що деякі українці втратили можливість працювати офіційно. У результаті багато людей виходять на пенсію із середнім стажем 32 роки, а значна кількість людей може не відповідати вимогам пенсійного віку у найближчі роки, особливо у 2028 році.

Популярні статті зараз

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Показати ще

Ці реформи та зміни у пенсійній системі спрямовані на вирішення різних проблем та забезпечення довгострокової життєздатності пенсійного забезпечення в Україні.