За інформацією Мінфіну, ціни на олію в Україні останнім часом зросли. Нерафінована соняшникова олія «Блискуча» подорожчала із середньої ціни 57,25 грн до 59 грн за пляшку ємністю 850 мл. У деяких торгових мережах ця олія продається за ціною від 59 до 65 гривень за пляшку.

Відповідну інформацію надали на сайті «businessua»

Конкретні ціни для різних мереж такі:

Ашан — 60,4 грн.

Новус - 64,99 грн.

Популярні статті зараз

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Показати ще

Метро — 64,5 грн.

Мегамаркет - 59,2 грн.

Аналогічним чином зросли ціни на олію «Щедрий Дар» рафіновану в середньому з 60,62 грн до 62 грн за пляшку ємністю 850 мл. Ціни на цю олію в різних магазинах варіюються від 54 до 66 гривень:

Подсолнечное масло

Ашан — 54,3 грн.

Метро — 65,9 грн.

Варус - 65,8 грн.

За словами виконавчого директора Економічного дискусійного клубу Олега Пензіна, найближчим часом очікується, що ціни на нафту продовжать зростати, хоч і на відносно невеликий відсоток – близько 2-3%. Однак він наголошує, що це збільшення залежить від дозволу нинішньої торгової блокади, особливо блокади «зернового коридору».

Пензин пояснює, що, хоча видобуток нафти в Україні знизився, більша частина нафти, що видобувається всередині країни, йде на експорт, і лише невеликий відсоток потрапляє на внутрішній ринок. Тому розблокування торгових шляхів має вирішальне значення стабілізації цін у країні.