Всесвітня продовольча програма ООН (ЗПС ООН) ініціювала роздачу додаткових грошових виплат пенсіонерам, які проживають у регіонах, які сильно постраждали від конфлікту в Україні. Ця допомога спрямована на підтримку вразливих осіб у цих сферах. Наразі доплати вже отримали близько 260 тисяч пенсіонерів, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-реліз організації.

Ініціатива орієнтована на пенсіонерів, які мешкають на територіях, порушених активними чи потенційними бойовими діями, як це визначено урядом. Право на цю допомогу мають пенсіонери, які отримують пенсійні виплати на суму менше 3000 гривень та не отримували іншої грошової допомоги (наприклад, допомоги на проживання вимушеним переселенцям або допомоги міжнародних організацій) з 1 березня 2023 року.

пенсіонери

Пенсіонери, які мають право на отримання пенсії, отримуватимуть щомісячні виплати, що рівні різниці між поточною сумою пенсії та 3000 гривень, при цьому мінімальна виплата становитиме 100 гривень. Ці кошти безпосередньо переводяться на ті ж банківські рахунки, звідки пенсіонери одержують регулярні пенсійні виплати. Жодну заяву чи запит не потрібно подавати до Світової продовольчої програми або Пенсійного фонду, оскільки інформація про пенсіонерів, які мають на це право, вже знаходиться в базі даних Пенсійного фонду.

Програма спрямована на те, щоб забезпечити виплати кожному пенсіонеру, який має право щонайменше протягом чотирьох місяців поспіль. Загальна сума, виділена ООН на ці додаткові виплати цього місяця, становить близько 115 мільйонів гривень.

Популярні статті зараз

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео

Фінансування програми надходить від Європейського Союзу, а також від Норвегії, Швеції та приватних донорів. ЄС був важливим партнером у наданні грошової та продовольчої допомоги через ЗПС в Україні. З березня 2022 року ЄС пожертвував понад 25 мільйонів євро на підтримку грошової допомоги та продовольчого забезпечення українців, які постраждали від конфлікту.

Пріоритетом ЗПС є використання грошової допомоги для допомоги людям, які постраждали від конфлікту. З квітня 2022 року організація надала близько 500 мільйонів доларів на допомогу близько 3 мільйонам українців.