У даній статті згадується, що у певних ситуаціях діти можуть мати право на шкільну стипендію та соціальну допомогу. Шкільна стипендія може покрити витрати, пов'язані з освітою, такі як купівля одягу та навчальних матеріалів. Рішення про надання цієї допомоги приймають муніципалітети, біля яких розташовані навчальні заклади.

Про це повідомляє «nbnews»

Щоб мати право на цю шкільну стипендію, мають бути дотримані певні критерії, пов'язані з обставинами батьків. Ці критерії включають такі фактори, як безробіття, інвалідність, тяжке захворювання, наявність більше трьох дітей або вирішення таких проблем, як алкогольна чи наркотична залежність. Крім того, якщо один із батьків відсутній, право на отримання допомоги може мати і дитина.

Школьники в ожидании изменений. Фото: скриншот YouTube-видео.

Розмір шкільної стипендії залежить від щомісячного доходу сім'ї на людину, яка не повинна перевищувати встановлений поріг. На період із 2023 по 2024 навчальний рік розміри стипендії визначаються виходячи з діапазонів доходів:

Популярні статті зараз

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Пенсіонери будуть задоволені? Кабмін ухвалив доленосне рішення про пенсійні посвідчення

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Показати ще

176 злотих на місяць (приблизно 1583 гривні), якщо доход сім'ї менше 300 злотих на особу.

106 злотих на місяць (приблизно 953 гривні), якщо дохід сім'ї становить від 300 до 600 злотих на особу.

Щоб претендувати на цю стипендію, фізичним особам необхідно подати заяву до місцевого громадського чи міського центру соціального захисту населення. Потім фінансова допомога буде сплачена через касу Муніципального центру соціальної допомоги (МОПС) або шляхом переказу коштів на банківський рахунок заявника.