Національний банк вніс зміни до порядку забезпечення небанківськими фінансовими установами належного застосування ризик-орієнтованого підходу до клієнтів, які є політично значущими особами (Politically Exposed Persons, РЕРs), а також підвищив ліміти з операцій таких осіб, які не вимагають підтвердження походження коштів. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Рівень ризику?

«Установи повинні відійти від формального підходу до встановлення рівня ризику РЕРs та відповідати за неналежне застосування до клієнтів, які є РЕРs, ризик-орієнтованого підходу», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у кожному окремому випадку присвоєння установою будь-якого рівня ризику PEPs має бути належним чином обґрунтовано.

Такий підхід сприятиме запобіганню встановлення необґрунтованого рівня ризику та безпідставної відмови таким клієнтам в обслуговуванні.

Усім банківські ліміти урізають, а політикам збільшили вдвічі

Національний банк також пом'якшив окремі норми щодо заходів установ щодо джерел стану (багатства) РЕРs та джерел коштів, пов'язаних з їх фінансовими операціями.

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

Показати ще

Так, підвищено ліміти на обсяги фінансових операцій, які здійснює PEP через установу, з 200 тис. грн за квартал до 400 тис. грн на місяць, що є однією з умов для вжиття заходів щодо встановлення джерел стану (багатства) РЕРs.