Україна планує переглянути обсяги фінансової допомоги, яку надають вимушеним переселенцям (ВПО) з 2024 року. Цей перегляд спрямовано на збільшення виплат переселенцям з допомогою оптимізації витрат за соціальні виплати. Нинішні виплати у розмірі 2000 та 3000 гривень, які переселенці одержують щомісяця, вважаються недостатніми для покриття своїх основних потреб, особливо самотніх матерів із маленькими дітьми.

Дану новину опублікували на сайті «today»

Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій вважають, що за рахунок оптимізації фінансових витрат на соціальні виплати уряд може збільшити грошову допомогу вимушеним переселенцям. Проте конкретну суму підвищення виплат поки що не визначено і залежатиме від затвердження державного бюджету на 2024 рік.

Для довідки, ось поточні розміри щомісячної допомоги для ВПО:

Інваліди та діти: 3000 гривень.

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Показати ще

Інші правочинні особи: 2000 гривень.

Ці терміни виплат автоматично продовжили з 1 серпня до кінця січня 2024 року. У новому році уряд перегляне списки громадян, які отримують допомогу.

Варто зазначити, що останнім часом були посилені перевірки ВПО, внаслідок чого деякі люди втратили свої виплати. Проте влада пообіцяла відновити виплати постраждалим від цих перевірок найближчим часом.