Україна планує суттєві зміни в оплаті праці держслужбовців, щоб зробити їхні зарплати більш передбачуваними та зрозумілими. Очікується, що ці зміни набудуть чинності з 1 січня 2024 року.

Цю новину оприлюднили на сайті «today»

Ключові зміни у підході до оплати праці державних службовців включають:

Заохочувальні виплати буде скасовано. Нині ці виплати варіюються і найчастіше залежить від розсуду менеджерів. Ціль полягає в тому, щоб усунути цю мінливість.

Щомісячні бонуси буде обмежено максимум 30% від офіційної зарплати. На даний момент такого ліміту немає, а суми бонусів можуть сильно відрізнятися.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

Зарплата. Фото: скриншот YouTube.

Зміни покликані зробити державну службу привабливішою для фахівців із приватного сектору, таких як менеджери, програмісти та юристи шляхом пропозиції конкурентоспроможних зарплат.

Максимальне підвищення вислуги років буде встановлено у розмірі 30% від офіційної зарплати із збільшенням на 2% за кожний рік державної служби. В даний час ця надбавка може досягати 50%, але вона буде перерахована виходячи зі збільшеного посадового окладу.

Крім того, зазначено, що мінімальну зарплату на держслужбі буде встановлено на рівні 7100 гривень проти нинішніх 5178 гривень.

Ці зміни спрямовані на забезпечення більшої прозорості та справедливості винагород на державній службі, роблячи її більш привабливим варіантом кар'єри для фахівців та зменшуючи варіативність у виплаті премій.