Пенсійні виплати українським пенсіонерам можуть збільшитись у березні 2024 року, під час щорічної індексації виплат. Однак це залежить від певних умов і міркувань у зв'язку з війною, що триває.

Про це пише «uaportal»

Дар'я Марчак, перший заступник міністра соціальної політики, зазначила, що хоча закон вимагає, щоб щорічна індексація пенсій відбувалася 1 березня, ситуація повномасштабної війни створює значні фінансові ризики. Незважаючи на ці проблеми, ціль полягає в тому, щоб провести індексацію з 1 березня 2024 року. Однак конкретні дати та суми залежатимуть від державного бюджету, а конкретніша інформація буде доступна на початку 2024 року, коли стануть відомі статистичні дані за 2023 рік.

Пенсионные выплаты. Фото: скриншот Youtube-видео

"Індексація пенсій має відбуватися щорічно з 1 березня. Але під час повномасштабної війни існує значна кількість ризиків для державних фінансів. Незважаючи на це з 1 березня 2024 року має відбуватися індексація. Щоправда, точно говорити про терміни можна буде лише після затвердження державного бюджету", – сказала Дар'я Марчак.

Популярні статті зараз

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

На розмір підвищення пенсії при індексації впливають два основних фактори: рівень інфляції та темпи зростання середньої заробітної плати. Точне збільшення буде визначено на основі цих факторів, і очікується, що пенсіонери отримають більше інформації ближчою до моменту індексації.

Пенсионеры. Фото: скриншот youtube-видео

"Розмір індексації та темпи зростання середньої заробітної плати є двома показниками, що визначають розмір індексації відповідно до закону", – додала вона.

У 2023 році під час останньої індексації пенсіонери отримали збільшення від 100 до 1500 гривень залежно від різних факторів.