Українці мали до 1 вересня сплачувати податки за квартири та будинки, якщо площа їхньої нерухомості перевищувала зазначену «норму». Ті, хто отримав податкові рахунки та не сплатив їх вчасно, підлягають штрафам.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «obozrevatel»

Розмір штрафу залежить від прострочення платежу:

За прострочення до 30 календарних днів штраф становить до 5% нарахованої суми податку.

За прострочення понад 30 календарних днів штраф становить 10% нарахованої суми податку.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

Державна податкова служба зазначає, що платники податків самі несуть відповідальність за нарахування та сплату цих штрафів. Якщо ви заборгували штраф, але не отримали податковий рахунок, вам не обов'язково сплачувати його негайно, але податок може бути нарахований протягом періоду до 1095 днів, що потенційно може призвести до вищих виплат у майбутньому.

Податок розраховується виходячи з «додаткової» площі об'єкта нерухомості понад зазначену норму, яка варіюється в залежності від типу об'єкта нерухомості. Ставка податку становить до 1,5% мінімальної заробітної плати попереднього року, яка становила 6700 грн. Тобто максимальна сума податку за зайву площу становить 100,5 грн за квадратний метр.

Однак немає потреби сплачувати податок за нерухомість, розташовану на окупованих територіях або в зонах бойових дій. Після отримання повідомлення про нарахування податку на нерухомість громадяни зобов'язані сплатити його протягом двох місяців.