В Україні термін подання заявок на житлові субсидії розпочнеться за кілька місяців. Однак важливо знати критерії прийнятності та причини потенційної відмови у субсидії.

Про це пише «ogo»

Житлова субсидія не може бути призначена, якщо хтось із членів домогосподарства на рік, що передує місяцю подання заяви, здійснив купівлю, у тому числі товарів тривалого користування, на суму, що перевищує 50 000 гривень, або якщо він сплатив цю суму відразу за якісь або роботи або послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг відповідно до соціальної норми житла).

Якщо людина взяла кредит і сплатила його на виплат на меншу суму, наприклад десять платежів по 10 000 гривень, субсидія все одно може бути призначена.

У субсидії може бути відмовлено, якщо площа квартири перевищує 130 кв. м або якщо площа будинку перевищує 230 кв.

Популярні статті зараз

Виробникам та фермерам оголосили головні вимоги та правила: Держекоінспекція провела важливу дискусію

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

Якщо член сім'ї на депозитному рахунку або в розпорядженні має облігації внутрішньої державної позики, загальна вартість яких перевищує 100 000 гривень, це може призвести до відмови в субсидії.

Субсидия. Фото: скриншот YouTube-видео

Якщо член сім'ї минулого року купив валюту на суму, еквівалентну 50 тисячам гривень, це може вплинути на право на отримання субсидії.

У субсидіях може бути відмовлено, якщо сім'я володіє автомобілем молодше п'яти років або якщо вона має два або більше транспортних засобів старше 15 років.

Якщо в сім'ї є хоча б одна доросла людина, яка не навчається, офіційно не працює та не має статусу безробітного, це може вплинути на право на отримання субсидії. Аналогічно, якщо один із членів сім'ї працює, але заробляє менше мінімальної заробітної плати, це може вплинути на субсидії.

Якщо сім'я має заборгованість за комунальні послуги, що перевищує 680 гривень за три місяці, це може призвести до відмови в субсидії. Однак, якщо борг оскаржується в суді, питання про субсидії все одно може бути розглянуте.

Для окремих осіб та сімей в Україні важливо знати про ці критерії та стежити за тим, щоб їхнє фінансове становище відповідало вимогам для житлових субсидій, щоб уникнути потенційної відмови.