2024 року Україна має намір реалізувати масштабну програму індексації пенсій, яка охопить усіх пенсіонерів. Цей механізм індексації трохи відрізнятиметься від звичайного процесу. Міністерство соціальної політики України розкрило подробиці про нову методику, яка передбачає запровадження балів та коефіцієнтів.

Про це повідомляється на сайті «obozrevatel»

Зрівняння пенсійних виплат.

Нова система має забезпечити однаковість розміру пенсійних виплат незалежно від року виходу пенсію. Очікується, що ця модернізація усуне нерівність у розмірі пенсій.

Підвищення середньої пенсії.

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Майбутнє закладається вже сьогодні: у столиці відбулася важлива екологічна акція

Нові правила обміну валют: як тепер здаватимемо долари

Показати ще

Ціль – підняти середній розмір пенсії до 6000 гривень.

Пенсионные выплаты. Фото: скриншот Youtube-видео

Традиційно індексація пенсій в Україні відбувається щороку з 1 березня. Однак через фінансові ризики, пов'язані з повномасштабною війною, точні терміни індексації 2024 року будуть визначені лише після затвердження державного бюджету.

"Індексація пенсій має відбуватися щороку з 1 березня. Але під час повномасштабної війни існує значна кількість ризиків для державних фінансів. Незважаючи на це, з 1 березня 2024 року мають провести індексацію. Щоправда, точно говорити про терміни можна буде лише після затвердження державного бюджету", – повідомила представник Мінсоцполітики Дар'я Марчак.

Нагадаємо, "більше не актуальний": "Нафтогаз" приголомшив українців. Тепер все по-іншому

Раніше «Акценти» повідомляли, несподіваний "бонус": як бути, якщо повістку надіслали поштою. Важливе роз'яснення від юриста

Як повідомляли «Акценти», власники землі під ударом: як карають мешканців сіл та дачників. Штрафи великі