З 1 жовтня в Україні буде призначено субсидію на оплату житлово-комунальних послуг у опалювальний сезон. Однак є кілька причин, через які субсидія може бути не надана.

Про це пише «apostrophe»

Ось деяка ключова інформація, надана Пенсійним фондом:

Субсидія не може бути призначена за наявності заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг строком понад три місяці на суму, що перевищує 680 гривень.

Якщо заявник занижує розмір власного доходу або доходу інших членів сім'ї одержувача гранту, це може призвести до того, що субсидія не буде надана.

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Показати ще

Якщо заявник здійснює закупівлю товарів на суму понад 50 000 гривень, це також може вплинути на призначення субсидії.

Якщо заявник змінює місце проживання, він може не отримати державну допомогу на оплату житла як за новим місцем проживання, так і за місцем реєстрації. Якщо людина отримала субсидію за місцем реєстрації, а потім переїхала, то за новим місцем проживання субсидія не буде нарахована.

Також будуть встановлені соціальні норми визнання субсидій, і ці норми ґрунтуватимуться на таких факторах, як електропостачання та наявність газу чи електроплити, а також наявність централізованого гарячого водопостачання та газопостачання. водонагрівальні агрегати.

Субсидии в Украине

Ось конкретні норми:

Електропостачання в будинках із газовими плитами та централізованим гарячим водопостачанням: для сімей з однією людиною норма становить 70 кВт/г на місяць, а на кожного наступного члена сім'ї додатково 30 кВт/г на місяць. Проте загальне споживання має перевищувати 190 кВт/г на місяць.

Електропостачання в будинках з електропечами та централізованим гарячим водопостачанням: як і в попередній категорії, для сімей з однією людиною норма становить 110 кВт/г на місяць, а кожен додатковий член сім'ї може споживати додатково 30 кВт/г на місяць. Максимально допустиме споживання тут становить 230 кВт/г на місяць.

Електропостачання у будинках без електроплит: у випадках, коли електроплити відсутні, але є централізоване холодне водопостачання та централізоване гаряче водопостачання з газовими водонагрівачами, норма становить 100 кВт/г на місяць на сім'ю з однієї особи. Додаткові члени сім'ї можуть використовувати 30 кВт/г на місяць кожен. Загальне місячне споживання має перевищувати 220 кВт/г.

Служба з постачання електроенергії в селах та селищах малого типу за безкоштовне домашнє освітлення: у таких населених пунктах, де держава забезпечує безкоштовне домашнє освітлення, норму встановлено у розмірі 30 кВт/г на місяць на людину.

Нагадаємо, додаткові виплати до пенсії та на дітей: хто отримає непогану грошову допомогу

Раніше «Акценти» повідомляли про аварійні відключення від світла: в "Укренерго" зробили найважливішу заяву. Тепер все зрозуміло

Як повідомляли «Акценти», українців готують до тяжкої зими: що потрібно зробити вже зараз