В Україні заплановано перерахунок пенсій і з 1 січня 2024 року збільшаться виплати для двох категорій громадян. Ця інформація повідомляється на підставі відповіді Міністерства соціальної політики України на запит редакції щодо надання інформації.

Про це повідомляє «apostrophe»

За даними міністерства, проект закону "Про Державний бюджет України на 2024 рік" (реєстраційний номер 10000 від 15.09.2023) зареєстровано у парламенті та внесено на розгляд Кабінету Міністрів України. Законопроект на 2024 рік включає такі положення:

Збільшення пенсій з допомогою мінімальної зарплати.

Пенсії будуть перераховані та збільшені для осіб, які досягли 65-річного віку та відповідають певним вимогам страхового стажу. За наявності у чоловіків страхового стажу 35 років, а у жінок – 30 років страхового стажу мінімальний розмір пенсії за віком буде встановлено у розмірі 40 відсотків мінімальної заробітної плати. Збільшення пов'язане із підвищенням мінімальної заробітної плати.

Популярні статті зараз

Гральний бізнес заганяють у тінь: замість податків та донатів – хабарі та відкати

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Показати ще

Збільшення пов'язане із компенсаціями Чорнобильської АЕС.

Пенсії також будуть перераховані, виходячи зі збільшення мінімальної заробітної плати, що використовується Пенсійним фондом України для розрахунку допомоги за проживання в зоні радіоактивного забруднення через аварію на Чорнобильській АЕС, за рішенням суду рішення.

У Мінсоцполітики зазначили, що ці законодавчі норми запроваджуються в той час, коли Україна стикається з новими викликами, які виникли внаслідок збройної агресії РФ. Збільшене навантаження на державний бюджет є відповіддю на потреби громадян, що виникають, у цей непростий час і потребують фінансової підтримки. У міністерстві наголосили на важливості фінансового забезпечення цих законодавчих норм.

"При цьому, в умовах протидії збройній агресії РФ, виникло багато викликів, пов'язаних, зокрема, зі зростанням навантаження на Державний бюджет України через виникнення у громадян нових потреб, які потребують своєчасного реагування з боку органів державної влади та органів місцевого самоврядування. у зв'язку з цим будь-які прийняті законодавчі норми мають бути фінансово забезпеченими”, - наголосили у міністерстві.

Скріншот документа

Скріншот документа

Ці зміни спрямовані на забезпечення фінансового благополуччя та соціальної захищеності громадян України у змінному економічному та соціальному ландшафті.

Нагадаємо, несподіваний "бонус": як бути, якщо повістку надіслали поштою. Важливе роз'яснення від юриста

Раніше «Акценти» повідомляли, власники землі під ударом: як карають мешканців сіл та дачників. Штрафи великі

Як повідомляли «Акценти», "найнижчий рівень у світі": в Україні склалася трагічна ситуація. Що готує доля