В Україні уряд оголосив про план перерахунку пенсійних виплат у 2024 році, причому коригування відбуватимуться у три етапи.

Цю інформацію оприлюднили на порталі новин «novyny.live»

Перший етап планується розпочати 1 січня. Він відповідає підвищенню мінімальної заробітної плати України. В результаті мінімальну вікову пенсію для осіб віком 65 років і старше буде встановлено у розмірі 40% мінімальної заробітної плати.

Другий перерахунок заплановано на початок березня і буде спровоковано підвищенням прожиткового мінімуму для громадян, які втратили працездатність. Крім того, буде проведено суттєву індексацію пенсій за рахунок підвищення середньої заробітної плати (доходу) в країні, яка використовується для розрахунку страхових внесків та пенсійних виплат.

Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Показати ще

Третій та останній перерахунок відбудеться 1 квітня, збігшись із підвищенням мінімальної зарплати. Для пенсіонерів у віці 65 років і старших, які продовжують працювати та мають оновлений (підвищений) трудовий стаж, мінімальний рівень пенсії буде встановлений у розмірі 40% мінімальної заробітної плати за наявності у чоловіків стажу 35 років, а у жінок – 30 років.

Ця ініціатива спрямована на підвищення мінімального рівня пенсій та збільшення загальної середньої пенсійної виплати у 2024 році. Згідно із проектом Держбюджету-2024, очікується, що середній розмір пенсії досягне 6 тисяч гривень. У січні буде збільшено три категорії пенсійних виплат, включаючи мінімальну пенсію, максимальну пенсію та додаткові виплати за понаднормову роботу. Очікується, що ці коригування покращать фінансовий добробут пенсіонерів в Україні.

Нагадаємо, тижнями без світла та тепла взимку? Українців готують до найважчого сценарію. Від прогнозів підкидає

Раніше «Акценти» повідомляли, що зрадниця Ані Лорак потішає росіян і тепер скаржиться на українців: "Ридала від несправедливості"

Як повідомляли «Акценти», термінова заява від ПФУ: як зміниться субсидії з 1 жовтня