З 1 вересня 2023 року підвищення пенсій в Україні не буде, а розміри пенсій залишаться незмінними. Однак є деякі винятки та додаткові виплати, які можуть отримувати окремі категорії пенсіонерів.

Про це повідомляється на сайті "trueua"

Посібники за віком.

Пенсіонери, які досягли протягом року віку 70, 75 або 80 років, можуть отримувати допомогу за віком. Суми варіюються залежно від вікової групи: для людей 80 років та старших – 570 гривень, для людей 75–80 років – 456 гривень, для людей 70–75 років – 300 гривень.

Мінімальна пенсія.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

Розмір мінімальної пенсії, який на початок року становив 2093 гривні, залишиться незмінним протягом 2023 року.

Перерасчет пенсионной выплаты. Фото: скриншот Youtube-видео

Доплата ООН для пенсіонерів прифронтової зони.

Організація Об'єднаних Націй (ООН) надасть додаткову грошову допомогу пенсіонерам, які проживають у прифронтовій зоні, які відповідають певним критеріям. Для отримання права пенсіонери мають бути вимушеними переселенцями, які проживають у зонах активних чи можливих бойових дій, мати пенсійну виплату менше ніж 3000 гривень на місяць та не отримувати додаткових грошових виплат від міжнародних організацій з 1 березня 2023 року. Розмір допомоги розраховується як різниця між 3000 гривень та пенсійною виплатою, але не може бути меншою за 100 гривень.

Ідентифікація одержувачів пенсій.

Термін ідентифікації одержувачів пенсій в Ощадбанку продовжено до 31 грудня 2023 року. Продовження поширюється на вимушених переселенців (ВПО), зареєстрованих до 24 лютого 2022 року. До кінця року держава продовжить ці виплати, а Ощадбанк не блокуватиме рахунки цих одержувачів.

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

Дистанційна виплата пенсій за зону бойових дій та окупацію. У вересні у пенсіонерів, які проживають на територіях, які постраждали від бойових дій або тимчасово окуповані Росією, з'явиться можливість дистанційно подати заяву до Пенсійного фонду на виплату пенсій на банківську картку. Це можна зробити через сервіс "Action.Signature". Крім того, пенсіонери, чиї виплати було зупинено через труднощі з доставкою, можуть відновити пенсійні виплати дистанційно через Пенсійний фонд України за допомогою «Дія.Підпис».

Ці заходи спрямовані на надання підтримки та фінансової допомоги конкретним категоріям пенсіонерів в Україні, особливо тим, хто перебуває в регіонах, що постраждали від конфлікту, і тим, хто досяг певних вікових показників.