Ціни на помідори починають зростати, і ця тенденція може продовжитися з наближенням осіннього сезону. Хоча ціни на продукти харчування, особливо на овочі, знижуються, зазвичай, за зниженням цін слід зростання в інших областях, що часто впливає на продукцію тваринництва.

Про це повідомляє «zn»

За словами Лариси Гук, експерта із сільського господарства інформаційно-аналітичного центру "АГРО ПЕРСПЕКТИВА", перші ознаки подорожчання спостерігаються на яйця. Часи яєць по 2,5 грн/шт, що спостерігалися у червні та липні, минули. Поточна середня ціна ринку коливається від 37 до 41 грн за дюжину (як і раніше помітно дешевше, ніж у Європі), а подекуди ціни вже досягли 50 грн за дюжину, особливо на невпаковані яйця.

Цены на яйца в Украине

М'ясний та молочний сектори також перебувають під загрозою зростання цін. Українські споживачі віддають перевагу кисломолочним продуктам, а на сир попит знижується. Перевага надається імпортним польським сирам, які вважаються більш доступними та смачними.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

Показати ще

М'ясна продукція: скрін з відео

Однак коли справа стосується овочів, ситуація інша. Ціни на основні інгредієнти таких страв, як борщ, такі як картопля, морква, буряк, цибуля та капуста впали. Морква коштує 9,9 грн/кг, буряк – 8 грн за дрібну та 12 грн за велику, картопля – від 9 до 27 грн/кг залежно від сорту. Капуста коштує близько 10 грн/кг, а молода капуста, яка є пізнім сортом, коштує по 30 грн за штуку. Майбутня динаміка цін на овочі залежатиме від якості врожаю.

Овощи из борщевого набора. Фото: скриншот Youtube-видео

Цибуля, яка навесні коштувала дорого, тепер доступна за ціною 9-10 грн/кг. Фермери очікують, що у березні-квітні 2024 року ціни можуть зрости до 25-30 грн/кг.

Цены на лук в Украине

Болгарський перець («Білозірка») зараз коштує 25-30 грн/кг, і продавці очікують, що цей ціновий діапазон збережеться ще тиждень-два. Однак томати вже починають дорожчати: польові помідори коштують 20-25 грн/кг, а домашні сортові – до 50 грн/кг і навіть вище.