На даний момент немає жодних планів щодо збільшення тарифів на електропостачання для побутових споживачів.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Глава Міненерго нагадав, що до кінця грудня 2023 року діє положення про покладання спецзобов'язань на ринку електроенергії (ПЗГ) щодо забезпечення населення доступною електроенергією.

«І ми продовжуватимемо дію ПСО до кінця опалювального сезону. Тому питання підвищення тарифів навіть не обговорюється», - запевнив він.

Міністр наголосив, що енергосистема України повністю готова до проходження осінньо-зимового періоду з метою забезпечення ресурсами, підготовленості генерації та системи передачі.

Популярні статті зараз

Суддя-рейдер Артур Ємельянов пов'язаний із ФСБ хоче повернути Януковичу контроль над судами: як із цим пов'язаний суддя з мільйонами Денис Мандичев

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Друга хвиля подорожчання: ціни підуть вгору

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Показати ще

«Єдиний фактор, який може вплинути на відключення електропостачання, — це обстріли та ракетні атаки. Ми робимо все, щоб такі відключення, якщо вони стануть наслідком атак, були короткостроковими. Для цього вже напрацьовано величезну кількість рішень, які ми випробували минулої зими, і зараз ми їх модифікували для того, щоб максимально забезпечити споживачів електроенергією», - зазначив він.

Герман Галущенко наголосив, що в Україні йде наймасштабніша за всю історію незалежності ремонтна кампанія на енергооб'єктах. У межах до початку ОЗП планується завершити ремонти та відновлення об'єктів генерації та передачі.

«Щодо ресурсів — ми будемо забезпечені всім необхідним як вугіллям, так і газом. Через високі температури в останні два місяці літа запаси вугілля на складах дещо впали, але вже зараз укладено відповідні контракти, зокрема на імпорт, і вугіллям у необхідному обсязі ми будемо повністю забезпечені. Газу в сховищах ми маємо сьогодні майже 15 млрд кубів — це навіть більше, ніж було заплановано на початок опалювального сезону. Тому з ресурсами проблем не буде», - наголосив міністр.