Першотравневий міський районний суд Миколаївської області ухвалив рішення на користь клієнтки, якій місцевий водоканал оштрафував після того, як вона поскаржилася на несправний лічильник води. Суд зобов'язав водоканал списати додаткові 15 тисяч гривень боргу накладеного на клієнта, а також зобов'язав водоканал покрити судові витрати.

Цю інформацію надали на сайті новин «obozrevatel»

Справа під номером № 484/1267/23 обертається навколо інциденту, що стався у січні, коли клієнтка помітила, що ущільнювальний матеріал на лічильнику води зіпсувався. Вона негайно письмово повідомила водоканал із проханням замінити пломбу на лічильнику.

Проте того ж дня водоканал видав Акт №1121, в якому заявляв про порушення Правил користування системами комунального водопостачання та водовідведення у населених пунктах України. В акті затверджувалося порушення пункту 2 розділу 4 Правил, а саме порушення печатки. На підставі цього акта комунальне підприємство стягнуло з клієнта додаткову заборгованість на суму 15 238 грн.

"Однак водоканал цього ж дня склав акт № 1121 про порушення Правил користування системами комунального водопостачання та водовідведення у населених пунктах України. В акті зазначено про порушення нею п. 2 розділу 4 Правил, а саме про порушення опломбування. На підставі зазначеного акта їй було донараховано борг на суму 15 238 грн", – йдеться у матеріалах справи.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Показати ще

По суті клієнтка повідомила про законну проблему з її лічильником води, але замість того, щоб вирішити проблему, комунальне підприємство виписало їй штраф. У відповідь клієнт подав на комунальну компанію до суду, вимагаючи повного списання боргу.

Суд виніс рішення на користь клієнта, визнавши незаконним додатковий борг у розмірі 15 238 гривень та зобов'язавши місцеве муніципальне водоканал "Первомайськводоканал" списати борг. Рішення суду наголосило на незаконності нарахування боргу, заснованого на засіданні комісії, яка розглянула передбачувані порушення правил під час перевірок комунального підприємства.

Нагадаємо, пенсіонерам терміново нараховують додаткові виплати: можна сміливо тікати до банкомату.

Раніше «Акценти» повідомляли, міністр екології Руслан Стрілець міг стати фігурантом кримінальної справи: куди поділися гектари заповідників

Як повідомляли «Акценти», "може статися восени": чи в Україні потужно посилять мобілізацію? Озвучено тривожний сценарій