У жовтні українці продовжать платити за електроенергію за тим самим тарифом, що й у вересні, який становить 2,64 грн за кіловат-годину незалежно від обсягів споживання. Очікується, що цей тариф залишиться незмінним до кінця опалювального сезону 2023/2024, який припадає на березень-квітень.

Про це повідомляє «obozrevatel»

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, наразі планів підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів не планується, головним чином тому, що в Україні зберігається положення про запровадження особливих обов'язків на ринку електроенергії (ПЗГ) для забезпечення доступної електроенергії для населення.

"Ми продовжуватимемо дію ПСО до кінця опалювального сезону. Тому питання підвищення тарифів навіть не обговорюється", – сказав міністр.

Платежи за коммуналку. Фото: скриншот YouTube.

Популярні статті зараз

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Показати ще

Українці також мають можливість знизити витрати на електроенергію, заплативши 1,32 грн за кіловат-годину, але лише за електроенергію, спожиту з 23:00 до 7:00. Для цього необхідне встановлення двозонних лічильників, що працюють за принципом день-ніч. Електрика вдень дорожча, а вночі дешевша. Такий підхід може спричинити значну економію. Наприклад, якщо сім'я із трьох осіб споживає 300 кВтг електроенергії на місяць та користується енергоємними приладами у нічний час, вони можуть заощадити понад 260 грн на місяць.

Для такої економії важливо мати двозонний лічильник, вартість якого зазвичай становить близько 3000 гривень. За такої схеми споживання лічильник може окупити себе приблизно за рік, після чого економія буде значною. Більше того, якщо тарифи на електроенергію підвищаться, термін окупності лічильника буде ще коротшим.

Нагадаємо, додаткові виплати на дітей: як отримати та кому належить

Раніше «Акценти» повідомляли потужний стрибок: в Україні різко дорожчає популярна продукція. І це лише початок

Як повідомляли «Акценти», очі точно на лоб полізуть: в Україні буде новий "податок на відходи"