В Україні планують підвищити зарплати деяким бюджетникам за рахунок подвоєння їхньої заробітної плати. Ця ініціатива є частиною спроби висловити вдячність тим, хто продовжує працювати у сфері соціальної підтримки, особливо за умов повномасштабної війни.

Цю інформацію розмістили на порталі «today»

Мінсоцполітики запропонувало запровадити надбавки до заробітної плати особам, які працюють у системі соціального захисту в умовах воєнного часу. Очікується, що близько 42 000 соціальних працівників отримають бонуси, що дорівнюють 50% або 100% їхньої поточної зарплати.

Надбавки до заробітної плати надаватимуться таким групам працівників:

Співробітники Київського центру соціального обслуговування та обласних соціальних служб, у тому числі практичні психологи, соціальні менеджери, методисти, фахівці із соціальної роботи.

Популярні статті зараз

Зловмисники спаплюжили катер інспекторів Держекоінспекції: згоріли двигун та обладнання

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Показати ще

Представники державного сектора, такі як соціальні працівники, фахівці із соціальної роботи, соціальні менеджери, психологи та молодший медичний персонал.

Максимальна доплата працівникам сфери комунального господарства, які надають соціальні послуги населенню, становитиме 100% посадового окладу. Для працівників Центру Києва та регіональних соціальних служб доплата становитиме 50% від зарплати.

Рост зарплат: появился прогноз НБУ. Фото: скриншот Youtube-видео

Збільшення фінансування вважається необхідним через продовження конфлікту з Росією і зростання попиту на соціальні послуги, особливо в регіонах, порушених конфліктом. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), кожна четверта родина в Україні потребує психосоціальної підтримки та допомоги. У районах активних бойових дій потреба у підтримці ще більша, охоплюючи все місцеве населення.

Попит на соціальні послуги особливо високий у таких регіонах, як Донецька, Чернігівська, Миколаївська, Запорізька та Хмельницька. Наразі в Україні заповнено близько 84% затверджених посад соціальних працівників.

Крім того, Кабінет Міністрів планує в 2024 році запровадити нову модель оплати праці держслужбовців, яка включає систему грейдів, яка враховує різні фактори, такі як кваліфікація, досвід, складність роботи та обов'язки. Ця реформа системи оплати праці працівників бюджетної сфери є важливим компонентом переговорів України щодо вступу до Європейського Союзу.

Нагадаємо, пенсіонерам приготуватися: суми пенсій переглянуть тричі. Які виплати пропонують

Раніше «Акценти» повідомляли, "всім слід поквапитися": у Мінреінтеграції зробили найважливішу заяву

Як повідомляли «Акценти», чи буде дефіцит? Нацбанк готує українців до опалювального сезону Чого чекати до кінця року